Registreret hos Sikkerhedsstyrelsen Vedr. Permanent Make-up

Logo-02

Zoneterapi v. Cianne

FEM GODE GRUNDE TIL AT GÅ TIL ZONETERAPEUT

  • Zoneterapi kan styrke balancer i krop og psyke.
  • Zoneterapi kan fremme din almene sundhed. Styrke immunforsvaret.
  • Zoneterapi kan lindre smerter.
  • Zoneterapi kan være effektiv som behandling af en række lidelser fx træg mave, hovedpine, stress og meget, meget mere.
  • Zoneterapi kan gøre noget godt for dig og dit velvære.

Mange bruger zoneterapi, selvom de ikke har helbredsproblemer. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

HVORFOR ZONETERAPI?

Zoneterapi kan afhjælpe og nedsætte spændinger, samt stimulere blodomløb og energistrømme i kroppen.

Vi bliver konstant stillet over for flere og større krav i vores hverdag. Derfor skal kroppen også yde mere og mere for at følge med. Det kan medføre stress, fordøjelsesbesvær, inflammation og sygdom i kroppen – ubalance. Zoneterapi kan hjælpe til at genoprette balancerne i kroppen.

Zoneterapi foregår ved trykmassage under fødderne i de såkaldte reflekszoner. Reflekszonerne svarer til alle kroppens organer, hormonkirtler, bevægeapparatet (knogler, muskler, sener) kredsløbet osv. Derfor kan zoneterapi bruges til at behandle både fysiske og psykiske problemer.

zoneterapi_reflexology_charlotte_velling_randers-2

HVAD KAN VI SELV GØRE FOR AT MINIMERE UBALANCE?

Her kan zoneterapi være en god måde at give kroppen det kærlige skub i den rigtige retning, som kroppen har brug. Kroppen er fantastisk til at helbrede sig selv, og zoneterapien er en god katalysator til at få kroppen i balance igen, ligesom zoneterapi kan bruges som forebyggende og udrensende behandling og til generel styrkelse af immunforsvaret.  

Sammen med zoneterapi kan øreakupunktur være en effektiv behandlingsform, som også kan gives alene.

HVAD ER ZONETERAPI EGENTLIG OG HVORFOR VIRKER DET?

“Zoneterapi er en behandlingsform, hvor vi via trykbehandling på fødderne kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen”
“Enhver ubalance i kroppens organer og vævsområder vil afspejle sig i vævsområder på fødderne. En trykbehandling af dette vævsområde vil virke tilbage med en normaliserende effekt på det pågældende organ eller vævsområde”
Kilde: “Zoneterapi” af Jørgen Frydlund


De fleste mennesker kender til zoneterapi, og det vurderes da også, at ca. 30 % af den danske befolkning har prøvet det før eller siden.
Der er flere hypoteser omkring, hvad det er, der gør, at zoneterapi virker. Den ene hypotese er, at det er via nervesystemet, at zoneterapien skaber balance i kroppen. Nervesystemet, hvilket er et meget fintfølende system, som fortæller dig, når kroppen er i ubalance. Vi kender det bl.a. som smerte, når vi har ondt i knæet, har hovedpine eller når vi brænder os på fingeren. Nervesystemet fortæller vores hjerne, at det gør ondt, og vi fjerner straks fingeren. Kroppen reagerer ved at sørge for, at såret heler op.


Det samme er gældende for zoneterapi, da foden er inddelt således, at hele kroppen er repræsenteret på og under foden, og ved at stimulere ved hjælp af diverse trykmetoder påvirkes de spændinger, der er. Du mærker det som ømhed/smerte. Nervesystemet fortæller de pågældende områder/vævsområder, fx organer, at der er ubalance, og ved hjælp af zoneterapi reagerer kroppen ved at skabe balance ved bl.a. at øge blodtilførslen til det gældende område/organ.


STRESS er en belastnings reaktion være sig intern eller ekstern. Altså en skabt ubalance.


Ved at behandle nervesystemet, (hvilket jeg altid har i fokus, når jeg behandler) nedsættes stressniveauet.


Udover behandlingen, som hjælper cellerne til at kommunikere på samme frekvens, dannes der også oxytosin.


Oxytosin har mange fremragende egenskaber. Bl.a. ved berøring og nærvær dannes oxytosin i hjernen i hypotalamus, (det center der regulerer stress og antistress) nedregulerer stresshormoner.

Mængden af kortisol halveres, blodtrykket falder, pulsen falder. Fremmer parasympatiske aktivitet, fordøjelsen fremmes, immunforsvaret styrkes, angst og bekymring dæmpes, smerter dæmpes, det ændrer stofskiftet fra prioritering af de store muskler, som følge af den flugt beredte stresstilstand, til at være genopbyggende, energien bruges oplagring af næringsstoffer, vækst og bedring.